Tugboat is een zeer bekende snorkel- en duikspot op het eiland.
Je vindt Tugboat Beach bij de Caracasbaai, in de buurt van Jan Thiel. De omgeving is interessant met bijvoorbeeld ook de Kabrietenberg, een oud fort (Fort Beekenburg) en het vroegere quarantainegebouw.

Het gezonken bootje vind je in vrijwel alle reisgidsen en blogs over Curaçao terug en met een reden! Los van de boot en de prachtige onderwaterwereld is Tugboat Beach een unieke plek op het eiland die je zeker als je graag snorkelt of duikt eigenlijk niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Curaçao! Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een dagje Jan Thiel.

Het strand zelf is geen strand om lekker een dag op te liggen: het bestaat uit stenen, er zijn wat ligbedjes, maar dan heb je het wel gehad. Het ligt bij een dok waar onderhoud aan grote schepen en platforms wordt gepleegd, wat wel een indrukwekkend gezicht is. Aan het strand ligt echter een gave, uit gebruikte materialen opgebouwde beachbar wat zorgt voor een fantastische ambiance. Op het deck van de beachbar zijn ligstoelen, loungebanken en is veel schaduw. Er is een eenvoudige kaart met eten en drinken en je kunt er direct naast parkeren.

Op ongeveer 100 meter zwemmen van het strand ligt het gezonken sleepbootje. In en om de boot zit veel vis en de boot is begroeid met koraal. Doordat het niet diep ligt kun je al snorkelend alles goed zien. Ook de pier van het dok is leuk om rondom en onder te snorkelen.

Als duikspot staat Tugboat (samen met de ernaast gelegen Director’s Bay) in onze persoonlijke top 3 van mooiste duikstekken. Zak bij het bootje af en en volg linksaf het rif: je vindt daar een prachtige onderwaterwereld met veel hoogteverschillen. Zelf gaan we heen graag rond de 20 meter en terug op een meter of 10 diep, waarbij we onze stop maken bij het bootje en daar nog om heen kunnen zwemmen.
Zeker als de zon op het rif schijnt is het er prachtig!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!