De mooiste stranden van Curaçao vind je aan de westkant van het eiland: witte zandstranden met een azuurblauwe zee. Je vindt zo maar 10 van zulke stranden op een rijtje, en met je vakantiefoto’s kun je een reisgids vullen. Playa Kalki is een van de meeste westelijk gelegen stranden van het eiland. Je rijdt er vanaf Abaai in ongeveer 40 minuten heen, helemaal aan het einde van de Weg naar Westpunt.

Het strand is nog niet zo lang geleden opgeknapt. Er is een keurige trap vanaf de parkeerplaats naar beneden en een simpel restaurant met een vlonder boven het strand. Op het strand staan strandbedden en palapa’s voor schaduw. Onder de vlonder vind je een aantal grote ligbedden en dit zijn de fijnste die wij tot nu toe op het eiland hebben kunnen ontdekken. Leuk is ook dat er twee vlotten met stoelen er op in zee drijven. Vul je koelbox, ga op tijd voor zo’n lekker bed, neem een goed boek mee of kijk uit over de prachtige zee…Wat een heerlijke plek om lekker te luieren!

Op Playa Kalki liggen veel stenen dus waterschoenen zijn aan te raden al je een beetje charmant het water uit wilt stappen. Je kunt er echter goed zwemmen, ook jonge kinderen. Douchen of naar het toilet gaan kan voor een gulden. Kalki is een aanrader voor mensen die willen snorkelen of duiken. Er is een duikschool op het strand waar je uitrusting kunt huren, lucht kunt halen en kunt spoelen. Er vertrekken ook bootduiken vanuit de duikschool. De bekende duikspot ‘Alice in Wonderland’ is hier. Het rif bestaat uit grote koraalformaties en is druk bevolkt door onder andere murenes en schildpadden. Het is een makkelijke, ondiepe duik waarbij je het strand eenvoudig terug kunt vinden.

Direct bij het strand zijn een aantal parkeerplaatsen. Wanneer deze vol zijn kun je om de hoek langs te weg parkeren. Playa Kalki is goed te combineren met een (vroeg) bezoek aan de Christoffelberg, snorkelen met schildpadden bij Playa Piskado of bijvoorbeeld restaurant Jaanchies.

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!