Ook voor duiken (of snorkelen) is Abaai een prachtige uitvalsbasis

Er zijn een aantal hele mooie duikspots dicht in de buurt – bijvoorbeeld Double Reef, Blue Bay, Kokomo/Vaersenbaai en Boka Sami – en door de centrale ligging van het resort zijn heel veel andere duikspots op het eiland goed bereikbaar. Wist je dat er ruim 70 duikspots te vinden zijn? Ideaal aan Curaçao is dat veel stranden een mooie duikspot zijn, wat ervoor zorgt dat ook de niet-duikers een heerlijke dag kunnen hebben. Voorbeelden zijn Blue Bay, Kokomo, Porto Marie, Daaibooi en Cas Abao. Zelf zijn we enthousiaste duikers en proberen we iedere zondag een duik te maken, het liefst gecombineerd met een strand en een bbq. Op het resort hebben we een plaats om je spullen te spoelen en drogen.

Voor alles rondom het duiken werken wij graag samen met Dive Wederfoort.
Dive Wederfoort is een duikschool in Boka Sami (Sint Michiel) op 5 minuten rijden van het Abaai Resort. Wij halen hier zelf onze tanks en hebben goede ervaringen met de verhuur van materiaal en duikcursussen voor onze gasten. Wederfoort biedt een ontspannen, no-nonsens sfeer met een zeer persoonlijke benadering. Voor opleidingen is er de keuze tussen NAUI en PADI. Een leuk detail is dat het de oudste duikschool van het eiland is, goed om te weten is ook dat de prijzen zeer gunstig zijn.

Hoe gaaf is het om na jouw verblijf op Curaçao thuis te komen met een duikbrevet?
In slechts drie dagen kun je dit al halen, waarbij je online het theoriegedeelte kunt doen zodat dit niet tijdens je vakantiedagen hoeft te doen: dan blijft er meer tijd over om te duiken. Wanneer je bij je boeking bij Abaai aangeeft dat je ook een duikcursus wilt volgen, brengen we je graag in contact met Dive Wederfoort om de details af te stemmen.

Wil je eerst kennis maken met de onderwaterwereld of weten of duiken wel iets voor je is, dan is een introductieduik een aanrader óf leuk om iemand cadeau te doen. Heb je je duikbrevet al maar is het even geleden dat je hebt gedoken, doe dan hier je refresher voordat je zelf op pad gaat. Wanneer je maar weinig duiken kunt maken of alleen bent, helpt een gidsduik je om op de mooiste plekken te komen. Dive Wederfoort kan kantduiken en bootduiken verzorgen. Iedere dag kun je aansluiten bij de duiken, en heb je speciale wensen dan maken ze graag een avontuur op maat!

Overzicht prijzen huur materiaal via Dive Wederfoort

Huur tank en loodNafl. 14,31$ 8,18
Huur volledige duikuitrusting incl. tankNafl. 41,00$ 24,00
Huur masker, snorkel en vinnen Nafl. 14,31$ 8,18
*Prijzen van Dive Wederfoort zijn leidend, je rekent direct bij de duikschool af

Overzicht prijzen cursussen en trips via Dive Wederfoort

Introductieduik of refresherNafl. 105,00$ 60,00
Open Water cursus (NAUI of PADI)Nafl. 629,48$ 360,00
Advanced Open Water cursus (NAUI of PADI)Nafl. 553,18$ 316,00
1 Tank Guided Dive, huisrifNafl. 105,00$ 60,00
1 Tank Guided Dive, kustduik (per auto)Nafl. 110,00$ 62.00
Bootduiken (maatwerk)in overlegin overleg
*Alle duiken zijn inclusief huur van complete uitrusting

Bovenstaand betreft slechts een beknopt overzicht van de mogelijkheden.
Dive Wederfoort biedt ook andere cursussen, zoals bijvoorbeeld Enriched Air en Rescue Diver
en vele specialty-cursussen ter uitbreiding van je vaardigheden.

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!