Kokomo is een van de favoriete stranden van ons én van onze gasten! Je vindt Kokomo Beach op slechts 5 minuten rijden van Abaai in de Vaersenbaai. Het is een heerlijke plek voor een hele dag strand, maar ook om te lunchen, om aan het eind van de middag nog even een duik te nemen, te snorkelen, te duiken of voor een super gezellig happy hour. Op de weg er naar toe kun je aan je linkerhand vaak flamingo’s in het water zien staan.

Kokomo Beach is een relatief klein strand in een mooie, rustige baai. Voor het strand ligt een vlot waar je op kunt zonnen of vanaf kan duiken en er is een ‘Instagram-schommel’ voor dé vakantiefoto. Er is veel schaduw door bomen en doeken en een groot, overdekt terras met restaurant. Op het strand zelf is nog een bar. Momenteel wordt er geen diner geserveerd, maar er is een goede en zeer uitgebreide lunch & fingerfood kaart waarvan je tot het einde van de dag kunt bestellen. Wij denken dat Kokomo de beste ijskoffie van het eiland heeft. Op het strand wordt je bediend en je kunt kiezen of je op je bedje of in het restaurant eet. Er lopen altijd grote leguanen over het strand.

Doordeweeks is het er niet overdreven druk en hangt er een typisch Caribisch sfeertje. In het weekend is het er wel wat drukker maar altijd relaxed en gezellig. Zondag is familiedag en komen naast toeristen ook veel mensen van het eiland naar Kokomo voor een heerlijke dag. Op zondag wordt om 17.00 het Happy Hour aangekondigd met het nummer ‘Kokomo’ van The Beach Boys en vaak is er die avond livemuziek. Zondag is voor ons regelmatig Kokomo-dag en zeker als Roadhouse of Caribbean Courage ’s avonds optreed is het echt een feestje. Houdt de Facebook-pagina van Kokomo in de gaten voor de muziek.

Vooral vanaf het strand linksaf kun je mooi snorkelen langs de rotsen. Je ziet al snel veel vissen en koraal. Met duiken kun je beide kanten op. Er is een duikschool op het strand waar je tegen vriendelijke prijzen lucht kunt halen of een duikset kunt huren. Je kunt er douchen en je spullen spoelen.

Kokomo heeft alles voor een echte Curaçaose stranddag!

Jack’s favoriet: mango smoothie

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!