Playa Piskado is een strand op de Westpunt van het eiland, op ongeveer een half uurtje rijden van het resort. Het wordt ook wel Playa Grandi genoemd en de baai is bekend vanwege de grote schildpadden die er altijd te vinden zijn. Lokale vissers komen hier met kleine bootjes aan wal, maken de vis ter plekke schoon en gooien het visafval in het water; hier komen de schildpadden dankbaar op af.
Je hoeft het water niet eens in om ze al goed te kunnen zien: rondom de steiger zwemmen ze rond en ze zijn zo groot dat je ze niet kunt missen. Snorkelen hier is echter nog veel gaver!

Piskado is niet echt strand om de hele dag te blijven, alhoewel er wel ligbedjes zijn en er een koud drankje te verkrijgen is. Je kunt er goed parkeren en eenvoudig via het strand te water gaan om naar de steiger te snorkelen. Let er wel op dat je de vissers niet in de weg zit. Piskado is erg bekend om de schildpadden en het kan daarom nog wel eens heel druk zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een cruiseship op het eiland is, zijn er vaak groepen toeristen. Probeer vroeg in de ochtend te gaan, dan is het er nog rustig én kun je daarna door naar een van de prachtige stranden in de buurt, zoals Grote Knip.

Piskado is ook goed te combineren met het beklimmen van de Christoffelberg, iets dat je in verband met de hitte ook zeker vroeg wilt doen. Wanneer je de berg beklommen hebt, kun je lekker afkoelen bij Piskado en met de schildpadden snorkelen!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!