Op een half uurtje rijden van het Abaai Resort vind je de Christoffelberg: met 375 meter de hoogste berg van Curaçao. De Christoffelberg ligt richting de westpunt van het eiland en op weg er naar toe kun je hem al snel zien. De klim naar boven is redelijk zwaar – vooral vanwege de hitte – maar het uitzicht aan de top over het eiland maakt dat meer dan goed.

Bovenaan kun je het hele eiland rond kijken en bijvoorbeeld een aantal landhuizen, stranden en baaien zien liggen. Kun je de stranden herkennen? Tweederde van de route omhoog is (af en toe steil) wandelend te doen tussen rotsen, grote cactussen, vergroeide bomen en prachtige planten. Het laatste stuk is daadwerkelijk klauteren met handen en voeten over rotsen, dit maakt het tot een echt avontuur! Bijna bovenaan kun je twee routes naar de top kiezen, waarbij de route rechtsaf nog net iets lastiger is. Laat je echter niet afschrikken: wij kunnen beide routes omhoog met onze zoon Jack (6 jaar oud) in ongeveer een uur doen. Het is wel zweten! De weg terug duurt ook ongeveer een uur en onderweg zijn genoeg plekken om even bij te komen.

Je kunt de berg tot 10.00 uur ’s ochtends beklimmen, het park gaat om 6.00 uur open. Begin zo vroeg mogelijk aan je wandeling, want vroeg in de ochtend is het nog niet zo warm. Zorg in ieder geval dat je stevige (dichte) schoenen draagt, genoeg water bij je hebt (minimaal een liter per persoon) en dat je je goed insmeert – met zonnebrand en muggenspray. Langs de Weg naar Westpunt kun je bij de ingang van het park een kaartje kopen, waarna het nog ongeveer 5 minuten rijden is naar de parkeerplaats aan de voet van de berg.

Omdat je voor het beklimmen van de Christoffelberg al vroeg aan de westkant van het eiland bent is het mooi te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld een van de prachtige stranden van de Westpunt. Ga na je beklimming bijvoorbeeld afkoelen bij Playa Piskado (Playa Grandi), waar je kunt snorkelen met schildpadden!

Categorieën: Activiteiten

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!