Op een half uur rijden van het Abaai Resort vind je de Christoffelberg: met 375 meter de hoogste berg van Curaçao. De Christoffelberg ligt richting de westpunt van het eiland en op weg er naar toe kun je hem al snel zien. De klim naar boven is vooral vanwege de hitte best zwaar, maar het uitzicht aan de top maakt dat meer dan goed.

Bovenaan kun je het hele eiland rond kijken en verschillende landhuizen, stranden en baaien zien liggen. Kun je de stranden herkennen? Tweederde van de route omhoog is (af en toe steil) wandelend te doen.
Je loopt tussen rotsen, grote cactussen, vergroeide bomen en prachtige planten. Het laatste stuk is klauteren met handen en voeten, dit maakt het tot een echt avontuur! Bijna bovenaan kun je twee routes naar de top kiezen, waarbij de route rechtsaf iets lastiger is.

Ben je slecht ter been of heb je hele jonge kinderen, dan zou ik de klim niet wagen. Laat je echter niet afschrikken: wij kunnen de routes omhoog met onze zoon Jack (7 jaar oud) in ongeveer een uur doen. Het is wel zweten! Onderweg zijn genoeg plekken om even bij te komen. Je kunt dus op je eigen tempo omhoog en naar beneden. De weg terug duurt ook ongeveer een uur. Leuk is om onderweg naar boven te ontbijten en voor op de top een snack mee te nemen.

Je kunt de berg tot 10.00 uur ’s ochtends beklimmen maar het park gaat om 6.00 uur open. Begin zo vroeg mogelijk aan je wandeling, dan is het nog niet zo warm. Zorg dat je in ieder geval sneakers of andere stevige (dichte) schoenen draagt, genoeg water bij je hebt (minimaal een liter per persoon) en dat je je insmeert. Muggenspray is ook een aanrader. Langs de Weg naar Westpunt kun je bij de ingang van het park een kaartje kopen, waarna het nog ongeveer 5 minuten rijden is naar de parkeerplaats aan de voet van de berg.

Omdat je voor het beklimmen van de Christoffelberg al vroeg aan de westkant van het eiland bent is het mooi te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld een van de prachtige stranden van de Westpunt. Ga na je beklimming bijvoorbeeld afkoelen bij Playa Piskado (Playa Grandi), waar je kunt snorkelen met schildpadden!

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Categorieën: Activiteiten

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!