Op Curaçao zijn er veel zwerfhonden en honden die verwaarloosd worden door hun eigenaar. Deze honden leven op straat of worden achtergelaten en krijgen vervolgens puppies, wat resulteert in een groeiend probleem. Vaak worden deze honden in slechte gezondheid of gewond aangetroffen langs de weg, alleen of soms met hun hele familie.

Als je over het eiland rijdt zul je ongetwijfeld zwerfhonden honden tegenkomen langs de weg, bij de supermarkt of op sommige stranden. Stichting Rescue Paws Curaçao is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het opvangen en verzorgen van deze honden. Ze doen er alles aan om deze dieren een tweede kans op een gelukkig leven te geven.

Momenteel verblijven er zomaar 80 honden in het opvangcentrum. Je hebt de mogelijkheid om een hond te adopteren, waardoor ook veel honden een nieuw leven beginnen in Nederland. Zelf hebben we onze hond Bright hier geadopteerd nadat ze samen met haar broers en zussen vlakbij het vliegveld werd gevonden. Ze is liefdevol opgevangen en verzorgd door het rescue center en heeft bij ons inderdaad dat gelukkige leven. Van straatrat tot luxepoes!

Als je op vakantie bent op Curaçao en een liefhebber bent van dieren, breng dan zeker een bezoek aan het Rescue Center. Tijdens een uitgebreide rondleiding word je geïnformeerd over het probleem van zwerfhonden, het doel van de opvang en de verzorging van de honden. Uiteraard kun je ook knuffelen, aaien en wandelen met de honden! Dit niet alleen leuk voor jou, maar het helpt ook bij het socialiseren van deze dankbare dieren.

Je kunt het Rescue Paws Center bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Rescue Paws is een stichting die zich actief inzet om dierenleed op Curaçao te verminderen, met de focus op lokale hulp, opvang, sterilisatie en adoptie. Het rescue center bevindt zich op ongeveer 20 minuten rijden van het Abaai Resort, op de plantage Porto Marie. Je vindt het op de weg naar Cas Abao, tegenover Villapark Fonteyn.

WIl je iets voor Rescue Paws doen? Naast adoptie, kun je ook donateur of een baasje op afstand worden. Rescue Paws zoekt ook regelmatig vrijwilligers die willen meewerken op het rescue center.
We hebben al enkele weken gasten gehad die vrijwilligerswerk kwamen doen.

Meer informatie over de stichting vind je op deze website.

Als je het Rescue Center bezoekt en iets wilt meenemen, zijn hondenkoekjes, tuigjes, halsbanden, riemen, anti-vlooienproducten en anti-tekenproducten (alleen Nexgard, alsjeblieft) altijd welkom. De honden zullen je dankbaar zijn!

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Categorieën: Activiteiten

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!