Op 20 minuten rijden van Abaai, als een van de eerste stranden richting het westen van het eiland, vind je Playa Porto Mari. Het strand ligt naast Daaibooi en Coral Estate op een plantage. Onderweg naar het strand is de kans groot dat je flamingo’s tegenkomt in het water naast de weg.

Porto Marti is een smal, langgerekt strand in een rustige baai. Er is een ruime parkeerplaats met een uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht over de baai hebt. Zeker als het zonnetje op het water schijnt is het er prachtig. Er is goede horeca aanwezig waar je hapjes en drankjes kunt halen en meer dan prima kunt lunchen. In de buurt van het restaurant kan het wat druk zijn, strandbedjes staan er dan dicht op elkaar. Verderop is het rustiger maar hier is wel minder schaduw. Wil je een goed plekje dan is het aan te raden om op tijd ze zijn. Er zijn keurige toiletten en douches aanwezig.

Als je van het water houdt is Porto Mari top! Je kunt er heerlijk zwemmen en snorkelen, al is er in het midden van de baai niet zo veel te zien onder water. Rondom de steiger en aan de zijkanten van de baai wel. Het water is kalm en je kunt er makkelijk het water in via het strand of met de trap op de steiger. Ook voor kleine kinderen is dit een fijn strand. Voor het strand ligt een vlot om te zonnebaden of vanaf te duiken. Op het strand kun je je ook laten masseren.

Porto Mari is bekend om te varkens die er rondlopen. Ze kunnen over de hele plantage scharrelen maar liggen vaak in de modderpoel bij de parkeerplaats. Als je geluk hebt komen ze naar het strand om te eten of om ook even af te koelen in het water!

Om te duiken is Porto Mari een prachtige spot. Direct aan het strand is een duikschool waar je lucht kunt halen of een uitrusting kunt huren. Het rif is bijzonder: het is een dubbel rif waar je tussendoor kunt zwemmen. Zoveel het eerste rif als het dieper gelegen, tweede rif zijn mooie duiken. Er is veel vis en mooie koraalformaties. Wij zijn hier eagle ray tegengekomen.

Tip: Porto Mari is ’s avonds gesloten, er wordt geen diner geserveerd. Op de terugweg naar Abaai kom je over de Weg naar Wespunt echter langs twee leuke restaurants: De Buurvrouw en Bali

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!