Playa Daaibooi (of Daaibooibaai) is een mooie, natuurlijke en beschutte baai op ongeveer 20 minuten rijden van het Abaai Resort. Je komt er via de Weg naar Westpunt. Daaibooi ligt vlak naast Playa Porto Marie en Coral Estate. Het strand is vrij toegankelijk: je hoeft niet te betalen om om het strand te komen of voor het parkeren. De ruime parkeerplaats is direct aan het strand. Eigen stoelen, koelbox of een barbecue meenemen zijn geen probleem, je mag er zelfs kamperen. Vooral in de weekends wordt het strand (ook) veel bezocht door mensen die op het eiland wonen. Ben je op zoek naar rust, dan is dit niet het beste stand

Wij komen graag bij Daabooi om te duiken en barbecuen met vrienden. Iedereen neemt wat lekkers en koelboxen met drankjes mee en na het duiken gaat de barbecue aan.
Op het strand staan palapas en picknicktafels. Ook kun je er strandbedjes huren.
De bedjes kosten 10 gulden, maar als je ze aan het einde van de dag zelf terug brengt krijgt je 5 gulden retour. Ook staan er prullenbakken op het strand. Er is een eenvoudige snackbar waar je frisdrank, biertjes en patat kunt kopen. Bij de snackbar is een zeer eenvoudige toilet/kleedruimte. Let op dat je hier enkel contant kunt betalen!

Daaibooi is een fijne baai om te zwemmen. Bij het te water gaan liggen wel wat grote stenen. Voor de kids zijn er regelmatig drijvende speeltoestellen. Je kunt voor 10 gulden een bandje kopen op het strand waarmee de kinderen de hele dag mogen spelen. Snorkelen lijkt in eerste instantie niet zo spannend maar wij komen er regelmatig schildpadden tegen. Zwem je wat verder naar de buitenkant van de baai aan de rechterkant, voorbij de grote losse stenen, dan vind je prachtig koraal en veel meer vis.

Als duikstek is het een mooie spot! Wanneer je linksaf gaat kom je veel afwisselende koraalformaties tegen. Het is wel een eind zwemmen naar de dropoff. Op Playa Daaibooi is een duikschool gevestigd in een zeecontainer, Divers Republic.

Aan de rechterkant van het strand is een plek waar boten te water kunnen worden gelaten. Hier kun je naar via de rotsen naar boven lopen richting de zee, waarbij je vanaf de klif en prachtig uitzicht over de baai of de zee hebt!

Wist dat dat we op Abaai ook een barbecue hebben die je mee kunt nemen naar het strand? Je krijgt dan ook een koelbox mee. Eventueel kunnen we zelfs het vlees voor je verzorgen.
Klik hier voor meer info over barbecuen bij Abaai!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!