Director’s Bay ligt aan de oostkant van het eiland, vlakbij de Caracasbaai en in de buurt van Jan Thiel. Vanaf Abaai is het ongeveer een half uurtje rijden. Op weg naar het strand kom je onder andere langs Fort Beekenburg, het vroegere quarantainegebouw én Tugboat Beach. Vroeger was dit het privéstrand voor de directeuren van Shell en de koninklijke familie: hier komt dan ook de naam vandaan.

Bovenaan het strand kun je ruim parkeren, je hebt hier een prachtig uitzicht over de zee. Via een stenen trap loop je naar beneden het strand op. Je hebt geen zicht op je auto, dus laat geen waardevolle spullen achter! Op het strand zijn behalve wat palapa’s met picknickbanken en een ton voor afval, geen faciliteiten. Het strand zelf bestaat bestaat voornamelijk uit grof koraal dus een stoel of kussen is aan te raden. Door de diverse bomen is er veel schaduw. Het is nooit heel druk op het strand en wij vinden het een heerlijke plek om te barbecuen en om te snorkelen of duiken. Om te zwemmen zijn waterschoenen een aanrader, je kunt dan ook over de rotsen klauteren.

De onderwaterwereld hier is prachtig! Houd je van snorkelen, sla deze plek dan net als Tugboat niet over. Het rif en de drop-off liggen tegen het strand aan en er is veel koraal en vis te zien. Ook voor het duiken staat deze plek hoog in onze top 10: linksaf vind je een prachtige steile wand, grote scholen vis en diepe geulen. Rechtsaf zijn diverse wanden en vooral veel mooi glooiend rif met allerlei koraalformaties: je gaat hier richting Tugboat. Zowel een ondiepe als een diepe duik (35 meter) zijn hier leuk om te doen!
We hebben ook van Director’s Bay naar Tugboat gedoken, maar dit is niet zo ver dus zonde van je duik. Beter kun je dan twee duiken maken: de een vanaf Tugboat, links langs het bootje richting Director’s Bay. De tweede vanuit Director’s Bay, ook linksaf.

Director’s Bay is een prachtige plek maar ligt erg afgelegen en alhoewel wij hier nog nooit iets geks hebben meegemaakt, is het geen plek om na zonsondergang nog te zijn.
Eventueel is het leuk om deze plek te combineren met Tugboat Beach: hier zijn wat meer faciliteiten zoals bedjes en eenvoudige horeca.

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!