Boca Sami, of St. Michiel, is een klein vissersdorpje op nog geen 5 minuten rijden van Abaai. Er hangt een zeer lokale vibe en voor ons is het ‘echt Curaçao’. Je vindt er een leuk restaurantje, Di Verse Sauzen, en een goede duikschool: Dive Wederfoort. Er is een strand met een rustige baai en wij gaan er graag heen om te eten, te borrelen of om even te zwemmen aan het einde van de dag. In de baai liggen regelmatig grote schepen of booreilanden voor onderhoud, wat een mooi contrast geeft met de rustige omgeving en de azuurblauwe zee. In Boca Sami vind je ook grote zoutpannen, een prachtig natuurgebied waar wij graag wandelen met de hond.

Je vindt de zoutpannen direct na het strand waar je eenvoudig je auto kunt parkeren.
Start je rechtsom dan wandel je langs het water, waar de route vlak blijft maar wel over wat ruwer terrein. Ga je linksom, over het houten bruggetje omhoog, dan vind je diverse wandelroutes die met bordjes staan aangegeven. Hier gaat de route over wat beter begaanbare onverharde paden met is er wel meer hoogteverschil.Zo kun je bijvoorbeeld langs de kust lopen, of richting de flamingo’s die je ziet staan als je over de Weg naar Bullenbaai net voorbij Blue Bay rijdt. Let wel dat dit serieuze wandelingen zijn!

Het gebied rondom de zoutpannen is groot, je kunt hier uren wandelen en hikes maken.
Wil je een flinke wandeling maken en onderweg van alles te weten komen over de omgeving, dan is het leuk om met een gids te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld de Flamingo Trail lopen met Ingrid Hiking Tours, een tocht van ongeveer 2,5 uur.
Wij hebben op eigen houtje diverse routes ontdekt waarbij we ongeveer een uurtje onderweg zijn, maar je kunt het zo lang maken als je wilt. Zorg als je hier zelf gaat wandelen dat je vroeg gaat óf aan het einde van de dag in verband met de hitte, smeer je goed in, neem voldoende water mee en ga niet op je slippers.

Als gast van Abaai kun je met ons mee de hond uitlaten in Boca Sami. We wandelen ongeveer een uurtje, nemen wat lekkers mee voor onderweg en genieten van de mooie uitzichten en de prachtige natuur.


Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!