Een regenachtige dag, even genoeg in de zon gezeten of gewoon zin om een film te kijken?
Op het eiland zijn diverse bioscopen, waaronder The Movies Curaçao (https://themoviescuracao.com/). Er zijn twee vestigingen op het eiland: eentje in Punda en eentje in Otrobanda. Deze laatste is maar 10 minuten rijden vanaf het Abaai Resort en onze favoriet. De bioscoop ligt tegen het Rif Fort aan en vanaf hier loop je ook zo via de pontjesbrug de stad in. Parkeren kan op de zandvlakte aan de overkant of in de parkeergarage van het Rif Fort.

Vooral de VIP-zaal maakt deze bioscoop tot onze favoriet. In plaats van op een stoel, zit je in een grote en zeer comfortabele fauteuil die je ook nog eens elektrisch verstellen kunt. Zo zak je lekker onderuit terwijl een voetenbankje omhoog komt! Er zijn bekerhouders en een verschuifbaar tafeltje en op de stoel zit een knop waarmee je de bediening kunt roepen. Er is een uitgebreid menu met eten, drinken en snacks die je tijdens de film kunt bestellen. Het eten is best goed te noemen en de prijzen zijn vriendelijk: zeker in vergelijking met wat wij in Nederland bij een bioscoop gewend zijn.

Er is ook een 4D zaal, waar de stoelen bewegen, wind waait en er rook door de zaal gaat. Je krijgt zelfs af en toe een plens water in je gezicht. Leuk bij een spannende film, maar wij verkiezen toch de fijne stoelen van de VIP zaal om een film te kijken. In de vakanties zijn er regelmatig speciale acties voor bijvoorbeeld kinderen. Op de Facebook pagina van The Movies kun je hier meer over lezen.

Iets om rekening mee te houden is wel dat het vanwege de airconditioning erg koud kan zijn in de bioscoopzaal. Misschien is dit zelfs wel de koudste plek op het eiland! Stop daarom in ieder geval een trui in je tas en misschien wel een lange broek.

Categorieën: Activiteiten

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!