Otrobanda is een wijk in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao.
In het Papiaments betekent het ‘de andere oever’, Otrobanda ligt vanuit Punda (de punt) gezien aan de overkant van de Annabaai. Samen vormen deze wijken de historische binnenstad van Willemstad. De wijken zijn met elkaar verbonden via de pontjesbrug (Koningin Emmabrug) en door de hoge Koningin Julianabrug. Abaai ligt aan de Otrobanda-kant van de Annabaai en binnen een kwartier kun je op de pontjesbrug staan: midden in het centrum van Willemstad.

Parkeren kan eenvoudig gratis op de zandplaat bij de bioscoop of betaald in de parkeergarage van het Rif Fort. De parkeerplekken staan aangegeven op de kaartjes hier onder.
Vanaf hier loop je binnen een minuut of 5 door het Rif Fort naar de pontjesbrug.
Onderweg geniet je van het uitzicht over de ingang van de Annabaai, eventueel kun je met de trap bovenop de muur van het fort klimmen. Leuk is ook als er een boot door de pontjesbrug moet: de drijvende brug vaart namelijk open. Soms gaat het een klein stukje open, maar bij een grote boot helemaal. Als de brug geopend is zijn er veerbootjes waarmee je (gratis) heen en weer komt. Over de pontjesbrug loop je Punda in en kom je op de Handelskade.

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!