Regelmatig krijgen we de vraag of wij voordelig aan tickets naar Curaçao kunnen komen. Een andere veelgestelde vraag is wanneer de beste tijd is om tickets te boeken: moet je bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk boeken, of juist heel dicht op je aankomende vakantie?

Helaas hebben wij ook niet het gouden ei. Natuurlijk zijn er periodes waarin je weet dat tickets (veel) duurder zijn dan gemiddeld, zoals met kerst en in de schoolvakanties. Andersom zijn er ook juist weer periodes wanneer tickets relatief voordelig zijn, in de rustiger maanden zoals bijvoorbeeld april, juni, oktober en november. Met enige regelmaat hebben de vliegmaatschappijen campagnes met kortingen, maar zo’n groot verschil als tijdens de Wereld Deal Weken van vroeger hebben we al een tijdje niet meer gezien.

Dat betekent echter niet dat er geen grote verschillen meer zijn, zowel in periodes als tussen de verschillende vliegmaatschappijen. Nu KLM, TUI én Corendon op Curaçao vliegen, kan deze concurrentie voor gunstiger prijzen zorgen. Het kan sowieso geen kwaad om de airlines met elkaar te vergelijken. Er zijn sites die dit voor je doen en waar je direct ook tickets kunt boeken, maar over het algemeen lijkt direct via de vliegmaatschappij boeken het meest voordelig te zijn.

Het is lastig om via de websites van de vliegmaatschappijen een helder vergelijk van de beste prijzen te krijgen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld exact weet wanneer je aankomt en vertrekt,
of dat je weet hoe lang je wilt maar nog niet precies wanneer. Via de airlines betekent dit vaak een heleboel heen en weer klikken. Hiervoor gebruiken wij graag een handige tool: Google Flights.

Google Flights maakt een eenvoudig vergelijk tussen de verschillende maatschappijen die naar Curaçao vliegen. Je kunt daarbij aangeven wanneer je precies wilt komen. Zeker wanneer het niet zo veel uitmaakt wanneer dit precies is, biedt Google uitkomst. Je kunt in dat geval aangeven hoeveel dagen je wilt komen en vervolgens in grafiekvorm door de maand(en) heen bladeren en zo de laagste prijs zien. Per dag of week kan dit zomaar honderd euro of meer per ticket schelen, en zo kan langer blijven zelfs goedkoper zijn! Je hoeft de sites van de vliegmaatschappijen niet uit te pluizen maar kunt wel direct naar de website van de voordeligste airline doorklikken en boeken!

Hoe werkt het?

Open Google Flights via de link hier onder en geef de luchthaven van vertrek aan. In de meeste gevallen zal dit AMS (Amsterdam Schiphol) zijn. In de kalender kun je aangeven van-tot wanneer je naar Curaçao wilt, je ziet dan al direct een indicatie van de verschillen in prijzen op basis van je vertrekdatum.

Je krijgt vervolgens een overzicht met de prijzen van de verschillende vliegmaatschappijen voor de data die je hebt gekozen, met daarbij bijvoorbeeld de vliegtijden en de eventuele tussenstops. Google geeft direct een suggestie met de voordeligste prijs rondom de periode van je keuze.
Middels het ‘Datumraster’ zie je eenvoudig de ticketprijzen rondo, de periode van je keuze. Je kunt hier per dag doorheen bladeren.

Rechtsboven kun je ook op ‘Prijsgrafiek’ klikken, zeker wanneer de exacte periode nog niet vaststaat is dit een uitkomst! Hier kun je eenvoudig je reisduur in dagen aangeven en vervolgens zie je in grafiekvorm de ticketprijzen op basis van de vertrekdatum. Zo zou je zomaar kunnen zien dat het 300 euro per ticket scheelt als je niet op 1 maart vertrekt met KLM, maar op 17 maart met TUI (of natuurlijk andersom!). Per maand kun je door alle prijzen van dat moment bladeren en als je op de dag van je keuze klikt, kun je direct naar de betreffende boekingsopties doorklikken en boeken.

Gebruik Google Flights en vergelijk direct de ticketprijzen

Hieronder een aantal afbeeldingen met de verschillende mogelijkheden van Google Flights.

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!