Playa Shona Mosa is een van de vier stranden in het gebied van San Juan.
Naast Shona Mosa zijn hier ook Playa Manzalina, Playa Largu en Playa Chiki.
Vanuit Abaai is het ongeveer 25 minuten rijden: vanaf de Weg naar Westpunt is het net iets voorbij Cas Abao (een ander prachtig strand). De vier stranden van San Juan verschillen erg van elkaar maar delen 1 ding: ze zijn ongerept. Je vindt hier geen horeca, strandbedden of toiletten.

Ons favoriete strandje is Shon Mosa. Het strand ligt in een kleine baai tussen rotsen. Je parkeert je auto direct op het strand. De weg er naar toe is niet heel goed en een SUV is aan te raden. Je kunt er met een kleine auto wel komen maar dat is niet comfortabel en wanneer het onlangs heeft geregend zelfs niet mogelijk. De route naar het strand gaat via een vervallen landhuis waar je bij een slagboom 10 gulden moet betalen. Vanaf hier kun je naar alle vier de stranden rijden, houdt er wel rekening mee dat je om 18:00 weg moet zijn.

Shon Mosa is een leuke plek om te lunchen op een kleed of om te barbecuen.
Als je op tijd bent is de kans groot dat je het strand helemaal voor jezelf hebt! Er zijn geen parasols dus er is weinig schaduw, enkel aan de randen onder de bomen. Er staan wel afvalbakken.
Door de kiezels kun je er niet echt lekker liggen, maar je kunt er wel goed zwemmen en snorkelen. Aan de linkerkant kunt je via de rotsen omhoog klimmen waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de zee en verschillende stranden van San Juan. Ook leuk is om de vier stranden allemaal te bekijken. Wil je een uniek, ongerept en vrijwel niet door toeristen bezocht strand zien, rijd dan hier naartoe. Shon Mosa is ook een mooie duikspot, omdat je je auto zo het strand op rijdt is het zeer eenvoudig in- en uit het water gaan.

Op Abaai hebben we een barbecue, koelbox, stoelen of kleden beschikbaar.

Categorieƫn: StrandenDuiken

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!