Playa Santa Cruz is een strand met een zeer lokaal karakter en een mooie kleine baai aan de westkant van het eiland, vlakbij het dorpje Soto. Iets verder richting de Westpunt vind je Playa Lagun. Het ligt tussen twee bergen in en de weg er naar toe is erg mooi. Je kunt gratis bij, of eigenlijk haast op het strand parkeren. Toegang is gratis. Op het strand zijn relatief veel zwerfhonden maar deze zijn erg vriendelijk.

Er zijn weinig faciliteiten op het strand, enkel wat Palapa’s en picknicktafels. Bedjes zijn er niet of nauwelijks te huur. Links vind je de hut van Captain Goodlife, waar je kunt eten en drinken maar ook boottrips en snorkeltours kunt doen. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld goed naar de Blue Room. Doordeweeks is het strand rustig maar in het weekend komt men hier veel barbecueën.

Je kunt er heerlijk zwemmen maar om te snorkelen is het geen aanrader: de bodem bestaat vooral uit vlak zand. Wij hebben een duik gemaakt vanaf het naastgelegen strand Playa Pretu en dat is wel mooi: Onderweg kom je een wrak tegen en veel afwisselende koraalformaties op een rond de 15 meter diepte. Je kunt van Playa Santa Cruz naar Playa Pretu lopen, zelf hebben we het echter met de boot gedaan.

Categorieën: StrandenDuiken

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!