Klein Curaçao is een klein, onbewoond eiland op ongeveer 25 km ten zuid-oosten van Curaçao.
Je vindt er een prachtige witte stranden en azuurblauw water.
Een echt bounty-eiland dus: de plek voor zonaanbidders en ultiem relaxen, maar ook voor snorkelaars en duikers. Op het eiland zelf vindt je de ruïne van een vuurtoren, wat vissershutten en een aantal scheepswrakken. Het eiland wordt dankbaar gebruikt als broedplaats door schildpadden en diverse vogels.

Je kunt maar op een manier op Klein Curaçao komen: met de boot.
Er worden diverse dagtrips naar het eiland aangeboden, wij kozen voor Miss Ann Boattrips en hadden een volledig verzorgde en onvergetelijke dag. Hun ‘Serendipity’ is een flink, snel motorjacht dat in ongeveer een uur naar het eilandje toe vaart. Onderweg vaar je een groot stuk langs Curaçao zelf richting de oostpunt.

De boot is ruim en ook als er veel mensen mee gaan is er plek voor iedereen. Door de grootte van het jacht is de soms wat knobbelige oversteek toch comfortabel en erg fijn vonden wij dat iedereen lekker zacht op kussens kan zitten. Bij aankomst gaat het schip voor anker en wordt je door kleine bootjes naar het eiland gebracht.

Op Klein Curaçao heeft Miss Ann een eigen beachhouse met bar, ligbedden, eettafels, een douche en toilet en, niet onbelangrijk: schaduw voor iedereen! Nadat je een lekker plekje hebt gevonden wordt het ontbijt verzorgd. Daarna kun je doen waar je zin in hebt! Je kunt een rondje over het eiland wandelen, de gebouwen en scheepswrakken bekijken, lekker chillen in de zon, zwemmen of snorkelen.

Er is een langgerekt strand en over het eiland lopen wandelpaden. Vanaf je strandbedje loop je over het zachte zand direct de prachtige blauwe zee in om af te koelen. Het is rustig zwemwater en omdat de ankerplaats van Miss Ann en het beachhouse als laatste in het rijtje zijn, heb je het strand zo goed als voor je zelf.

Na het middaguur wordt een uitgebreide lunch verzorgd met vlees vanaf de barbecue en andere lekkere dingen. Wat ons opvalt is dat er ook voor vegetariërs genoeg te kiezen is. Bij inchecken krijg je je eigen beker van Miss Ann waarmee je bij de bar de hele dag drinken kunt halen. Alcoholische dranken zijn tegen meerprijs, dit kan eventueel afgekocht worden. Het personeel is zeer vriendelijk en doet er alles aan om je een fijne dag te bezorgen.

Na de lunch kun je met de crew mee voor een snorkeltour van een klein uurtje. Snorkelmateriaal is beschikbaar. Wie weet kom je wel een schildpad tegen! Wil je kennismaken met het duiken of ben je al een ervaren duiker? Miss Ann heeft ook een duikschool op het eiland. Zo hoef je niet met duikmateriaal te slepen. Voor het ultieme relaxen kun je eventueel een massage boeken.

Aan het eind van de middag wordt je teruggebracht naar de Serendipity. Op de weg terug is er een happy hour aan boord met een heerlijke rumpunch van Miss Ann. Uiteraard zijn er ook andere drankjes te bestellen.

De boot vertrekt vanaf Santa Barbara Beach, direct aan de uitgang richting zee.
Rond 7 uur moet je inchecken. Vanaf Abaai is het ongeveer 40 minuten rijden dus je moet wel vroeg op!
Je komt rond 9 uur op het eilandje aan, tegen half vier vaart de boot weer richting Curaçao.
Vergeet vooral geen zonnebrandcrème en hoed of petje mee te nemen!

Wij hadden een heerlijke dag op Klein Curaçao waarbij we vooral de comfortabele boot en overtocht als een groot pluspunt van Miss Ann hebben ervaren. Het beachhouse en strand met schaduw voor iedereen zijn top, net als de service en vriendelijkheid van het personeel en het goede eten.

Ben je gast van Abaai en wil je ook graag naar Klein Curaçao, klik dan hier en laat ons je trip verzorgen!

Een dagtrip naar Klein Curaçao met Miss Ann is inclusief:

Ontbijt
Open bar inclusief frisdrank en sap, bier, wijn en mixdranken kunnen (tegen schappelijke prijzen) gekocht worden
Een heerlijke BBQ met o.a. diverse stukken vlees, groente, salades, brood en fruit
Gebruik van het beachhouse met toiletten en douche
Gebruik van ligbedden en parasols
Gebruik van snorkelmateriaal
Snorkeltour met gids
Happy Hour tijdens terugtocht
Schaduw!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!