Net als in Nederland, zijn er op Curaçao helaas muggen. Vooral als het veel geregend heeft, zijn dat er nog wel eens wat meer. Gelukkig houden ze niet van wind, en het grootste gedeelte van het jaar waait het hier vrijwel constant. Ook houden ze niet van zout water, dus aan zee zijn er vaak maar weinig.

Nu we hier wonen zijn wij er aan gewend en reageren we er veel minder heftig op, maar vakantiegangers vinden ze extra lekker én daar het andere muggen zijn dan in Nederland kan het nog wel eens gebeuren dat de bulten groter zijn dan dat je gewend bent. Vooral de eerste dagen is dit wel eens irritant, en de beste tip is om te proberen niet te krabbelen: als je er af blijft is de jeuk vaak zo weg. Dat niet iedereen dit even goed lukt kun je vaak zien aan de benen, kijk maar eens goed rond op het strand!

Op Abaai hebben we niet overdreven veel last van muggen, maar nergens op het het eiland zijn ze niet. Vooral buiten, en met name onder de tafel, kun je er last van hebben maar op de kamers gelukkig niet of nauwelijks. We hebben ondertussen veel producten tegen muggen geprobeerd en alhoewel er geen geen wondermiddel tegen muggen bestaat, zijn dit onze tips:

Muggenspray

Muggenspray kun je in allerlei soorten en maten kopen.
De meeste bevatten DEET, zorg ervoor dat je een spray met tenminste 30% DEET gebruikt. Het is niet nodig om spray van thuis mee te nemen, je kunt het hier in de supermarkt kopen. Enkel gebaseerd op onze eigen ervaringen, lijkt de oranje spuitbus van OFF! het beste te werken. DEET is niet geschikt voor kleinere kinderen. Wij gebruikten voor Jack muggenpleisters, die kun je op een shirt of hoofdkussen plakken. Tip: neem muggenspray mee als je uit eten gaat, zodat je jezelf kunt inspuiten als je last van muggen hebt. Ze zitten graag onder de tafel en zijn gek op enkels..

Rookspiralen en wierook

Muggen houden niet van rook.
In alle supermarkten kun je rookspiralen en wierookstokjes kopen die de muggen verjagen. Op Abaai zijn emmertjes aanwezig waar je het spiraal in kunt doen en kunt aansteken, het brand dan een paar uur lang.
Zet het emmertje (buiten!) onder de tafel en je zult zien dat je een stuk minder last van muggen hebt.
Naar ons idee werken de Arrow Mosquito Coils type C of D het beste. Je koopt dit pakje met spiralen bijvoorbeeld om de hoek bij de Centrum Supermarkt.

Airco en ventilator

Muggen houden niet van wind! Dat is een van de redenen dat je er op het strand vaak weinig last van hebt, maar bijvoorbeeld ook niet op onze grote porch: die ligt goed op de wind. Binnen helpt airconditioning goed, maar niet iedereen vind de hele nacht airconditioning fijn. Nog beter werkt dan een ventilator. Op al onze kamers hebben we vrijstaande ventilators. Zet deze aan je voeteneind en je hebt een heerlijk fris windje ’s nachts, terwijl de muggen dat juist vreselijk vinden.

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!