Op een half uurtje rijden van Abaai, net voorbij Cas Abao , vind je Hòfi Mango.
Hòfi Mango is een natuurpark en landbouwproject opgezet door Jandino Asporaat: een bekende en trotse Curaçaoënaar. Vanaf 1770 was het een plantage waar onder andere mango’s en suikerriet werden verbouwd. De opvallende suikermolen (de enige in de Caraiben) op het terrein is hier een prachtige herinnering aan. Vanuit het suikerriet werd rum voor het eiland gedestilleerd.

Hòfi Mango is sinds 2022 geopend voor publiek en volop in ontwikkeling. Er zijn al diverse projecten gestart en nog veel meer mooie plannen gemaakt die bij moeten dragen aan de ontwikkeling van Curaçao en de liefde voor het eiland. Enkele voorbeelden zijn een landbouwopleiding, projecten voor scholen, het zelf verbouwen van eten, ecotoerisme, maar ook welness en horeca. Ook worden er samenwerkingen met andere organisaties aangegaan: een mooi voorbeeld is Corendon, die 1 gulden per persoon die met hen vliegt doneert aan Hòfi Mango.

Er is van alles te zien. Door het park loopt een wandelroute die je langs onder andere een tuin vol cactussen, de suikermolen, een palmentuin en een groot bos vol met eeuwenoude mangobomen voert. De bomen zijn gigantisch en het bos biedt veel schaduw.
Aan het einde van de wandelroute kun je via de stenen ‘Trap naar de hemel’ naar het uitkijkpunt toe waar je een prachtig uitzicht over het natuurpark en de rest van de westkant van het eiland hebt, met de Christoffelberg als middelpunt.

De wandelroute wordt aangegeven met bordjes en gaat grotendeels over een makkelijk pad. Uiteraard is het in de warmte even een flinke klim de trap op, maar dit is zeker de moeite waard.
Wij liepen er in ongeveer anderhalf uur doorheen, er worden ook rondleidingen gegeven.
Er is een leuke horecagelegenheid waar je kunt genieten van een koud drankje, met ook verrassende gerechten voor brunch, lunch en borrel op de kaart. Doordat het continu in ontwikkeling is komen wij zeker nog een keer terug!

Meer informatie over Hòfi Mango vind je hier

Tip: combineer je bezoek aan Hòfi Mango met een heerlijke stranddag op Cas Abao!

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Categorieën: Activiteiten

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!