Per ongeluk kwamen we terecht in Kura Hulanda Village, een verstopt buurtje in Otrabanda.
We waren op zoek naar een plek om een goede hamburger te eten tijdens de lunch, en Google Maps bracht ons hier. Naast een erg goede hamburger, waren er meer verrassingen!

Kura Hulanda Village is een buurt in Otrabanda waar voorheen Hotel Kura Hulanda gevestigd was. De ingang is aan de Klipstraat, vrijwel recht tegenover de achteringang van restaurant De Gouverneur. Je vindt hier ook het Museum Kurá Hulanda, waar je veel te weten kunt komen over bijvoorbeeld de geschiedenis van de Caribische bevolking, Antilliaanse kunst en de slavenhandel. De buurt valt onder UNESCO werelderfgoed en wordt op dit moment gerestaureerd. Uiteindelijk zullen er naast het museum ook diverse restaurants en bars, een hotel en woonruimte komen.

Alhoewel nog letterlijk in de steigers, is het Kura Hulanda Village zeker al het bezoeken waard. Bij de entree vind je direct al een klein plein met bar en een prachtige wandschildering van Bagira. Tussen de huisjes in koloniale stijl door kom je op een volgende binnenplaats met een restaurant en koffiebar. Er zijn zo veel kleuren te zien en het is ondanks de bouwactiviteiten toch rustig. We hebben nog niet alles gezien én het is nog niet af, dus we komen zeker terug.

We aten een hamburger bij Brgr.Haus , een restaurant in een prachtig pand in koloniale stijl. Op het plein voor het pand kun je op picknickbanken zitten. Op de kaart staan diverse heerlijke hamburgers en ook voor een speciaal biertje of wijntje ben je hier aan het goede adres.

Vanaf Abaai Resort is het ongeveer 10 minuten rijden naar Otrobanda. Je kunt in de buurt van Kura Hulanda parkeren, maar bijvoorbeeld ook bij het Rif Fort in de parkeergarage of op de zandvlakte voor de bioscoop. Vanaf daar is het nog een kleine 10 minuten lopen langs het water, de Pontjesbrug en over het Brionplein.

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!