Per ongeluk kwamen we terecht in Kura Hulanda Village, een verstopt buurtje in Otrabanda.
We waren op zoek naar een plek om een goede hamburger te eten tijdens de lunch, en Google Maps bracht ons hier. Naast een erg goede hamburger, waren er meer verrassingen!

Kura Hulanda Village is een buurt in Otrabanda waar voorheen Hotel Kura Hulanda gevestigd was. Je vindt hier ook het Museum Kurá Hulanda, waar je veel te weten kunt komen over bijvoorbeeld de geschiedenis van de Caribische bevolking, Antilliaanse kunst en de slavenhandel. De buurt valt onder UNESCO werelderfgoed en wordt volledig gerestaureerd. Uiteindelijk zullen er naast het museum en diverse restaurants en bars, ook een hotel en woonruimte komen.

De eerste keer dat wij er kwamen stond alles nog letterlijk in de steigers, inmiddels is het zo goed als af. Bij de entree aan de Klipstraat vind je een binnenplaats met bar en een prachtige wandschildering van Bagira. Tussen de huisjes in koloniale stijl door kom je op een plein met diverse restaurants, koffiebars en winkeltjes. Er zijn zo veel kleuren te zien en ’s avonds is het plein prachtig verlicht.

We aten hamburgers bij Brgr.Haus, een restaurant in een prachtig pand in koloniale stijl. Op het plein voor het pand kun je op picknickbanken of aan tafels zitten. Op de kaart staan diverse goede hamburgers en ook voor een speciaal biertje of wijntje ben je hier aan het goede adres. Een tip is wel om te reserveren. Na het eten schoven we een terrasje op naar Flores, waar we heerlijke cocktails en koffie met een borrel dronken. De menukaart hier ziet er ook goed uit, dus we komen zeker terug. De livemuziek gedurende de avond maakte het helemaal af.

Vanaf Abaai Resort is het ongeveer 10 minuten rijden naar Otrobanda. Je kunt bij Kura Hulanda parkeren, neem hiervoor met de auto de ingang aan de Arubastraat (de weg vanuit Otrabanda richting de brug). Leuk is echter ook om door Otrabanda te lopen. Parkeer dan bijvoorbeeld bij het Rif Fort in de parkeergarage of op de zandvlakte voor de bioscoop. Vanaf daar is het nog een kleine 10 minuten lopen langs het water, de Pontjesbrug en over het Brionplein. Er is een tweede ingang naar Kura Hulanda aan de Klipstraat, vrijwel recht tegenover de achteringang van restaurant De Gouverneur.

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!