Op ongeveer een half uur rijden van Abaai Resort vind je Jan Thiel Beach. Jan Thiel Beach is een van de hotspots op het eiland, waar je onder andere kunt genieten van strand, diverse restaurants en beach clubs. Op zaterdag is er het grootste happy hour van het eiland. Je vindt er bekende restaurants als Zest en Zanzibar, maar ook Tinto en het (iets meer) verstopte pareltje: Koko’s Beach. Wij zijn er gaan ontbijten.

Wanneer je de parkeerplaats van Jan Thiel Beach oprijdt kun je helemaal naar achteren doorrijden. Hier kun je direct voor de deur van Koko’s Beach parkeren. Waar het strand van (vooral) Zanzibar altijd gezellig maar ook wel druk en rumoerig is, vind je bij Koko’s juist rust, ruimte en een zeer relaxte ambiance. Strandbedjes staan ruim opgesteld en zowel op het strand als in het restaurant is een heerlijke laidback vibe. In vergelijking met Zanzibar is dit een (kleine) oase van rust en in onze ogen echt een aanvulling op wat de rest van Jan Thiel te bieden heeft.

De kaart van Koko’s is gebaseerd op streetfood gerechten van over de hele wereld en staat vol met lekkere dingen. Het ontbijt was heerlijk, met verassende en mooi gepresenteerde gerechten, goede koffie en lekkere smoothies. Een voordeel van ontbijten is dat je relatief vroeg op het strand bent, iets dat aan te raden is als je een plekje op het strand bij Koko’s wilt hebben. Een nadeel van Koko’s is dat je er niet de zee in kunt, hiervoor moet je naar de buren van Tinto of Zanzibar. Het maakt deze plek dan ook minder geschikt voor kinderen. Het is een heerlijke plek om rustig wakker te worden met een ontbijt of om te lunchen, lekker op je strandbedje!

Jack’s favoriet: French toast van suikerbrood

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!