Op slechts 3 minuten rijden van het Abaai Resort vind je Blue Bay: het ligt letterlijk om de hoek.
Als vriendelijk geprijsd en kleinschalig resort vinden wij het top om zo een fijne, complete plek met fijn strand en restaurants vlak bij ons te hebben.

Het Blue Bay Golf & Beach resort is een prachtig resort met 18-holes golfbaan, veel luxe appartementen en villa’s en een eigen strand. Ook wanneer je niet op Blue Bay woont of verblijft kun je gebruik maken van het strand en de faciliteiten daar omheen. Via een slagboom met portier kun je naar binnen. Geef aan dat je voor het strand, de bar of een van de restaurants komt en je mag doorrijden. Vergeet niet je legitimatiebewijs bij de hand te houden, meestal wordt hier om gevraagd. Als je verder rijdt zie je regelmatig flamingo’s langs de golfbaan staan. Direct aan het strand is een ruime parkeerplaats. Om het strand op te mogen moet je entree betalen, 20 gulden voor volwassen en 10 voor kinderen. Dit is in vergelijking met andere stranden wellicht wat duur, maar faciliteiten zoals strandbedden, douche, toilet , zeer goede horeca en bediening op het strand zijn allemaal inbegrepen.

Blue Bay is een mooie en beschutte baai met een ruim opgezet strand: hier geen bedjes tegen elkaar aan! Er zijn veel plekken met schaduw door palapa’s, schaduwdoeken en de vele palmbomen.
Er is een goede beachbar (Blend), een restaurant op het strand (Coast) en een restaurant van sterrenchef Jonnie Boer: Brass Boer. Je kunt aan de bar, aan tafels op het strand of op je strandbed eten en drinken. Het water is rustig en ook zeer geschikt voor kinderen. ’s Avonds is het strand sfeervol verlicht en worden er heerlijke verse pizza’s gemaakt. Iedere dag is er een happy hour van 17 tot 18 uur, op vrijdag tot 18.30 – vaak ook nog met live muziek of een DJ.

Zelf komen we zeer regelmatig op Blue Bay. Het is een mooi, rustig en totaal niet massaal strand met goede horeca én bediening. Of je er nu ontbijt, luncht of ’s avonds eet: alles is lekker.
In de beachbar worden sportwedstrijden uitgezonden en wij hebben kijken regelmatig Formule 1 hier op het strand; soms met een ontbijt, soms met een koud biertje – afhankelijk van waar op de wereld er wordt geracet. Ook onze gasten gaan dan graag mee. Soms zijn er ook brunches of bijvoorbeeld concerten.

Je kunt er goed snorkelen: zwem hiervoor bijvoorbeeld linksaf de baai uit langs de golfbreker.
Blue Bay heeft ook twee mooie duikspots. Wij zijn fan van degene aan de rechterkant van de baai met een indrukwekkende steile wand. Er is een goed uitgeruste duikshop op het strand maar waar je rekening mee moet houden is dat je enkel op Blue Bay mag duiken wanneer je daar een tank huurt.

Wil je een relaxed dagje strand waarbij je volledig in de watten wordt gelegd, een gezellig happy hour of heerlijk uit eten: dan is Blue Bay zeker een aanrader!

Jack’s favoriet: vanille smoothie, pizza met pepperoni

Klik hier om meer te lezen over ons resort!

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!