We eten graag bij restaurant BijBlauw, en als we echt iets te vieren hebben reserveren we hun Chef’s Table. Je vindt het restaurant in een prachtig monumentaal pand midden in het bruisende Pietermaai. Vanaf Abaai rijd je er in ongeveer 15 minuten heen. Het kleurrijke pand ligt direct aan zee en je eet lekker in de buitenlucht, deels overdekt. Naast een restaurant is er een boutique hotel en een winkeltje.

Bij BijBlauw kun je meer dan prima ontbijten, lunchen en à la carte dineren, maar onze favoriet is dus de Chef’s Table. Deze tafel staat aan de waterkant en letterlijk met twee poten achter de bar en in de keuken. De chef zelf is je gastheer en serveert een verrassingsmenu met 5 gangen. De afwisselende en soms echt verrassende gerechten zien er prachtig uit en smaken heerlijk. Een aanrader is zeker ook om het wijnarrangement er bij te nemen, er is veel kennis van wijn en dit maakt de gerechten af.

In de afgelopen jaren hebben we meerdere malen aan de Chef’s Table gezeten en altijd was het een culinaire belevenis. De gehele ambiance is chique maar tegelijk ook relaxed: het eten en de bediening zijn van een hoog niveau maar je kunt er gewoon in je korte broek eten naartoe.
Een compliment voor BijBlauw is ook het stukje attentheid, iets dat vaak in hele kleine dingen zit.
Met kerst aten we er met onze zoon Jack (6) en voor hem was een kindermenu samengesteld waaraan net zo veel aandacht besteed leek als aan ons eten. Hij werd bediend terwijl hij tussen de rotsen aan zee aan het spelen was. Het is inmiddels dan ook een van zíjn favorieten.

Houd je van lekker eten en wil je je een avondje laten verrassen op een prachtige plek in Pietermaai,
dan is BijBlauw en zeker hun Chef’s Table echt een aanrader! Je kunt eenvoudig in de buurt van het restaurant parkeren, reserveren kan via de website van Bijblauw

Categorieën: Restaurants

Chat openen
1
Hi! Kunnen we je helpen?
Klik hier om direct in contact te komen met Naomi via WhatsApp!